maanantai 28. lokakuuta 2013

Lisää pipoista

Tytär pipoineen ja perhe sitten taas lähtivät oman elämänsä viettoon. Välimatkaa meillä on muutama sata kilometriä, joten ei ihan "alvariinsa visiteerata". Me olemme jo tottuneet elämään erillämme lapsistamme ja melkein kuin helpottaa aina kun lähtevät. Vaikka ei siitä pienestä ikävästä koskaan kai pääse.

Pipoista puheen ollen niitä tänä syksynä on syntynyt jo kymmenen kappaletta. Paha täpa onkin, kun jotakin alan se pääsee ryöpsähtämään ja niitä sitten vaan syntyy. Minulle tulee Novita- ja Suuri-käsityölehdet, joten malleista ei ole pulaa. On aina onni, että saan läheisilleni sytytettyä tarpeen, niinkuin nyt piposta, ja sitten pääsen sen toteuttamaan.

Pojan tytär Pauliinalle sain tyrkytettyä pipotarpeen ja niitä sitten syntyi kaksin kappalein. Toisen niistä ajattelin jo purkaa, kun siitä tuli niin ohut, mutta kuitenkin juuri se pipo oli hänellä päässään, kun tuli käymään. Minä ristin sen "Ultrakevyeksi" ja Paukku sanoi sen kasvaneen hänen päähänsä, niin mukava se on.
Tein sen Puro-langasta vähän liian isoilla puikoilla eli niillä tarvikkeilla, jotka sattuivat olemaan käden ulottuvilla.

Lähisuvun nuorin on nyt puolen vuoden ikäinen ja veljensä 4v. Siinä on hyvät "uhrit" puikkomaaniselle.
Angry Birds-pipo on nelivuotiaan pojan "pakko saada"-pipo. Ohje löytyi Suuri-Käsityö-lehdestä. Pikkuiselle tuli tehtyä vähän isompi setti: villatakki, tumput, lapaset ja pipo?

Nyt tuossa työn alla on pitsineulesukat. Pipo-tyttärelle tulevat, saappaan varresta niiden pitää näkyä, joku uusi juttu, mitä näkee näinä päivinä. Töitä saa tehdä vähän pitempään, kun tuli tuosta lapsesta aika pitkäsäärinen eli 20 sm lisää pituutta varteen. Niin me sen mittasimme!?

3 kommenttia:

  1. Hieno oli tyttärellesi tekemä musta pipokin! Sinulla on taito.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista! Aloiitelen vasta tätä blokijuttua. Jutussani oli virhe eli toisen käsityölehden nimi on tietysti Suuri Käsityö.

      Poista
  2. Vartta saa olla. Ja jos liikaa tulee, lämpenee reidetkin siinä samalla.

    VastaaPoista